ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ

Ο ζωγράφος και πορτρετίστας Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος προσεγγίζει με τόλμη και προσωπικό ύφος τους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μέσα από μια σειρά εικαστικών έργων τα οποία τιμούν τη γενέθλια σημασία της εθνεγερσίας.

Ήρωες που έχουν χαραχτεί βαθιά στη συλλογική μνήμη, «επιστρέφουν» τώρα με το χρωστήρα του δημιουργού, όχι ως ιστορικές προσωπογραφίες, αλλά ως εικόνες που αποκτούν σημασία ζωής στο σήμερα.

Ο μάρτυρας Αθανάσιος Διάκος, ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης γίνονται μυθικά όντα, όπως τα εννοεί ένας άνθρωπος του 21ου αιώνα. Ο Ήρωας, άλλοτε ως φτερωτή Νίκη, άλλοτε ως αποστεωμένη φιγούρα που μοιάζει ν’ αναγεννάται από τις στάχτες της, ορθώνεται λες και ξεπηδά από την οθόνη του ψηφιακού κόσμου για να βρει θέση μέσα στις αίθουσες του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:
25 Οκτωβρίου 2021 – 6 Δεκεμβρίου 2021

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα- Παρασκευή 09:00-16:00
Σάββατο & Κυριακή 10:00-15:00
Τρίτη κλειστά

 

Η είσοδος των επισκεπτών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη:

  • Πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ισχύ (ενεργοποιείται 14 ημέρες μετά τη β’ δόση εμβολίου ή 14 ημέρες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο) ή
  • Πιστοποιητικού νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το θετικό test και ισχύει για 180 ημέρες) ή⠀
  • Αρνητικό PCR test (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών) πριν την είσοδο
  • Μόνο οι επισκέπτες κάτω των 12 ετών (από 4 έως 11 ετών) μπορούν να προσκομίσουν εναλλακτικά self-test (24 ωρών)

Τα πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής στο προσωπικό του Μουσείου, το οποίο τα ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής Covid Free GR.

Οι επισκέπτες καλούνται να φέρουν επιπλέον αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του επισκέπτη στους χώρους του Μουσείου.