Τις 3 τελευταίες Κυριακές κάθε μήνα, για 3 συνεχόμενους μήνες, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών πραγματοποιεί μία σειρά ξεναγήσεων για ενήλικες παράλληλα με δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Ξενάγηση:
Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν μια διαφορετική περιήγηση σε δύο από τα παλαιοτέρα κτίρια της πρωτεύουσας και θα απολαύσουν μια ξενάγηση που θα τους φέρει σε επαφή με τις συλλογές του μουσείου και τη σύχρονη ιστορία της πόλης.

Δημιουργικές και εκπαιδευτικές δράσεις:
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μια εκπαιδευτική ξενάγηση και θα απασχοληθούν δημιουργικά γνωρίζοντας το παλαιό παλάτι όπου και θα έρθουν σε επαφή με κομβικά σημεία της νεότερης ιστορίας.
Οι χώροι του Μουσείου θα ζωντανέψουν και τα παιδιά θα ακολουθήσουν τα βήματα του βασιλικού ζεύγους μέσα στο παλάτι. Με βάση το παιχνίδι και μία σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά θα μάθουν για τις αγαπημένες ασχολίες της βασίλισσας Αμαλίας και του βασιλιά Όθωνα, καθώς και λεπτομέρειες που αφορούν στις μεγάλες βασιλικές δεξιώσεις της εποχής. Ξεκλειδώνοντας λοιπόν το ένα δωμάτιο μετά το άλλο, τελικός προορισμός θα είναι το σεντούκι του βασιλιά που επιφυλάσσει εκπλήξεις και μυστικά.
*Οι εκπαιδευτικές και δημιουργικές δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών*

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 24/11/2019, 29/12/2019 και 26/1/2020
ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ξεναγήσεις/Κυριακή, στις 11:00 και στις 12:00, διάρκεια 50’
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 5€ ενήλικες και 3€ παιδιά
Μέγιστος αριθμός ενηλίκων 30 άτομα/ομάδα και 25 παιδιά/ομάδα.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ, στο τηλέφωνο 210-3231387.