Το Εικονικό Μουσείο/ Virtual Museum ταξίδεψε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ουγγαρία και υποστήριξε την ομάδα του Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο!

Τα παιδιά, μαζί με την καθηγήτρια Ρομποτικής κ. Πλουμιδάκη, παρουσιάσαν το έξυπνο αρκουδάκι «Alex» το οποίο προορίζεται για παιδιά που νοσηλεύονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία και εκτός από ένας φίλος κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, αποτελεί μέλος της ιατρικής ομάδας. Ο «Alex», ο οποίος διαθέτει πάνω του βιομετρικούς αισθητήρες, που παρακολουθούν την υγεία του νοσηλευόμενου παιδιού, ενώ αυτό παίζει μαζί του και ειδοποιεί εάν κάποια ζωτική του λειτουργία διαταραχθεί, στέλνοντας μήνυμα στο wearable του θεράποντος γιατρού, βραβεύτηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ως το 2ο καλύτερο project, προσφέροντας στην ομάδα το ασημένιο μετάλλιο!

To Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών με χαρά υποστήριξε τη δράση των παιδιών, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του διαγωνισμού να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας, μέσω της τεχνολογίας της εικονικής περιήγησης.

Έτσι, άτομα απο περισσότερες απο 70 χώρες και 420 ομάδες απο όλο τον κόσμο, «ταξίδεψαν» έως το κέντρο της Αθήνας και περιηγήθηκαν εικονικά στους χώρους του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών μέσω του διαδραστικού project Εικονικό Μουσείο!